Bake Affair Ancient grains Bread
Bakmix från Österrike
SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment
Beskrivning
Den här fina bakmixen kan blandas till ett läckert originalkornbröd även utan någon bakningskunskap. Surdeg av durumvete och malt cuvée ger en utsökt arom och ger ett fuktigt resultat på ett helt naturligt sätt. Perfekt för hela familjen.
Nödvändiga ingredienser: 430 ml vatten
Tips:
- För ett ännu krispigare resultat kan bakplåtspappret fuktas med vatten.
- Så snart det finns en brun färg på brödets botten är brödet färdigt.
Instruktioner för 1 kg bröd av originalkorn:
- Öppna den färska locket, lägg bakmixen i en skål, tillsätt 430 ml ljummet vatten (se vattenlinjen på burken) och knåda degen för hand, med en matberedare eller med Thermomix i ca 3 minuter.
- Låt degen vila övertäckt i skålen i rumstemperatur (ca 24 °C) i ca 45-60 minuter.
- Mjölera arbetsytan och om du har, en jäsningskorg.
- Lägg degen på en mjölad arbetsyta och vik in den från kanterna till mitten med hjälp av en degkortsticka. Forma till en rund form och placera den med ändan neråt i jäsningskorgen eller på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Mjöla degen lätt och låt den jäsa övertäckt på en varm plats (ca 24 °C) i ca 60 minuter.
- 40 minuter innan vilotiden är slut, förvärm ugnen till 230 °C (över-/undervärme).
- Ställ ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper eller på en brödbaksten.
- Skär upp toppen av degen med en vass kniv eller ett vasst blad. Viktigt: snitten måste vara tillräckligt djupa så att ångan lätt kan komma ut. Här kan du släppa loss din kreativitet och skapa mönster!
- 230 °C i 15 minuter, sänk sedan temperaturen till 190 °C och grädda i ytterligare ca 30 minuter.
- Ta bort från plåten & låt svalna helt på ett galler och servera.
Med gjutjärnspanna:
- Under mognadsperioden kan du sätta ett galler i mitten av ugnen och placera en gjutjärnsgryta med lock ovanpå. Ha ugnshandskar redo.
- Placera den heta gjutjärnsgrytan med ugnshandskar på ett ugnssäkert underlag och ta av locket. Skopa ner den jästa degen från korgen direkt i grytan och låt den spruckna toppen ligga kvar. Lägg på det varma locket, sätt in i ugnen och grädda i 15 minuter (vid 230 °C). Ta sedan försiktigt bort locket, sänk ugnstemperaturen till 190 °C och grädda brödet i cirka 20 minuter tills det är krispigt brunt. Vänd försiktigt ut brödet från formen och låt det svalna helt på ett galler och servera.
Varumärken: | Bake Affair |
---|
Kosttillskott kan inte ersätta en varierad och balanserad kost. Hålls borta från barn.
Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
svenska recensioner skriven för Bake Affair Ancient grains Bread
Liknande produkter:
Kunder har även köpt:
Senaste artiklarna:
Upptäck VitalAbo :
-
Sverige: Fri standardfrakt från 890 kr
-
Gratis
returer -
Vi arbetar
klimatmedvetet. Mer än 8.600 produkter