Bake Affair DAWA-bröd, 762 g
En läcker höjdpunkt
96 kr
(126 kr / kg, inkl. 12% moms. - plus fraktkostnader)
-
Bake Affair
Speltbröd med Vilda Örter
För gäster eller för mellanstadiet
102 kr(152 kr / kg) -
Bake Affair
Speltbröd - Helt och Hållet
Perfekt för hemmagjorda godsaker
93 kr(139 kr / kg) -
Bake Affair
DAWA-bröd
En läcker höjdpunkt
96 kr(126 kr / kg) -
Bake Affair
Bröd från Bondgården 1kg
Utan konserveringsmedel
94 kr(125 kr / kg)
Egenskaper och fördelar
- Bakmix för 1 kg bröd
- Naturlig och vegansk
- Med naturlig surdeg
Artikelnr.: XPI-BAF-13, Innehåll: 762 g, EAN: 9120101511005
Beskrivning
Denna bakmix förvandlas lätt till ett gott surdegsbröd. Det mörka dawa-mjölet är en riktig höjdpunkt, både visuellt och smakmässigt. Brödet är veganskt och helt fritt från socker och palmolja. Perfekt för en hemlagad godbit.
Färskvaror : 430 ml vatten.
Tips:
- Bakpappret kan fuktas med vatten för att göra brödet ännu krispigare.
- När det finns en brun färg i botten av brödet är brödet färdigt.
Förberedelse:
- Öppna det färska locket, lägg bakmixen i en skål, tillsätt 430 ml ljummet vatten (se vattenlinjen i formen) och knåda degen för hand, med en matberedare eller med Thermomix i cirka 3 minuter.
- Låt degen vila övertäckt i skålen i rumstemperatur (ca 24 °C) i ca 45-60 minuter.
- Mjölera arbetsytan och, om det finns, en jäsningskorg.
- Lägg degen på en mjölad arbetsyta och vik in den från kanterna till mitten med hjälp av en degkortsticka. Forma till en rund form och placera den med ändan neråt i jäsningskorgen eller på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Meniga degen lätt med mjöl och låt den mogna övertäckt på en varm plats (ca 24 °C) i ca 60 minuter.
- 40 minuter innan vilotiden är slut, förvärm ugnen till 230 °C (över-/undervärme).
- Ställ ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper eller på en brödbaksten.
- Sätt in toppen av degen med en vass kniv eller ett vasst blad.
- Viktigt: snitten måste vara tillräckligt djupa så att ångan lätt kan komma ut.
- Här kan du släppa loss din kreativitet och skapa mönster!
- Baka i 230 °C i 15 minuter, sänk sedan temperaturen till 190 °C och grädda färdigt igen i cirka 30 minuter.
- Ta bort dem från plåten & svalna helt på ett galler
- Håll den kall och servera.
Med gjutjärnsgryta:
- Under mognadsperioden kan du sätta ett galler på mitten av ugnen och placera en gjutjärnsgryta med lock ovanpå. Ha ugnshandskar redo.
- Placera den heta gjutjärnsgrytan med ugnshandskar på ett ugnssäkert underlag och ta av locket. Skopa ner den upphöjda degen från korgen direkt i grytan och låt den spruckna toppen ligga kvar. Täck över det varma locket, sätt in i ugnen och grädda i 15 minuter (vid 230 °C). Ta sedan försiktigt bort locket, sänk ugnstemperaturen till 190 °C och grädda brödet i cirka 20 minuter tills det är krispigt brunt. Vänd försiktigt ut surdegsbrödet ur formen och låt det svalna helt på ett galler och servera.
Varumärken: | Bake Affair |
---|---|
Produkttyper: | Livsmedel, Bakmix |
Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
Ingredienser
- Vetemjöl
- Roggenmehl
- Dawa-mjöl
- Roggensauerteig
- Torr bagerijäst
- Salt
- Malt av korn
Näringsvärde
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi | 1377 / 329 kj / kcal |
Fett | 1,2 g |
varav mättade fettsyror | 0,2 g |
Kolhydrater | 68 g |
varav socker | 2,3 g |
Kostfiber | 4,8 g |
Protein | 11 g |
Salt | 2,6 g |
Erfarenheter från våra kunder
svenska recensioner skriven för Bake Affair DAWA-bröd
Liknande produkter:
Kunder har även köpt:
Senaste artiklarna:
Upptäck VitalAbo :
-
Sverige: Fri standardfrakt från 890 kr
-
Gratis
returer -
Vi arbetar
klimatmedvetet. Mer än 8.900 produkter