Bake Affair DAWA-bröd, 762 g

En läcker höjdpunkt

96 kr

(126 kr / kg, inkl. 12% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 762 g

Bara 6 styck kvar på lager

Leverans senast torsdag, 28. november om du beställer senast fredag klockan 00:00.

Sverige: Fri standardfrakt från 890 kr
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

  • Bakmix för 1 kg bröd
  • Naturlig och vegansk
  • Med naturlig surdeg

Artikelnr.: XPI-BAF-13, Innehåll: 762 g, EAN: 9120101511005

Beskrivning

Denna bakmix förvandlas lätt till ett gott surdegsbröd. Det mörka dawa-mjölet är en riktig höjdpunkt, både visuellt och smakmässigt. Brödet är veganskt och helt fritt från socker och palmolja. Perfekt för en hemlagad godbit.

Färskvaror : 430 ml vatten.

Tips:

  • Bakpappret kan fuktas med vatten för att göra brödet ännu krispigare.
  • När det finns en brun färg i botten av brödet är brödet färdigt.

Förberedelse:

  • Öppna det färska locket, lägg bakmixen i en skål, tillsätt 430 ml ljummet vatten (se vattenlinjen i formen) och knåda degen för hand, med en matberedare eller med Thermomix i cirka 3 minuter.
  • Låt degen vila övertäckt i skålen i rumstemperatur (ca 24 °C) i ca 45-60 minuter.
  • Mjölera arbetsytan och, om det finns, en jäsningskorg.
  • Lägg degen på en mjölad arbetsyta och vik in den från kanterna till mitten med hjälp av en degkortsticka. Forma till en rund form och placera den med ändan neråt i jäsningskorgen eller på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Meniga degen lätt med mjöl och låt den mogna övertäckt på en varm plats (ca 24 °C) i ca 60 minuter.
  • 40 minuter innan vilotiden är slut, förvärm ugnen till 230 °C (över-/undervärme).
  • Ställ ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper eller på en brödbaksten.
  • Sätt in toppen av degen med en vass kniv eller ett vasst blad.
  • Viktigt: snitten måste vara tillräckligt djupa så att ångan lätt kan komma ut.
  • Här kan du släppa loss din kreativitet och skapa mönster!
  • Baka i 230 °C i 15 minuter, sänk sedan temperaturen till 190 °C och grädda färdigt igen i cirka 30 minuter.
  • Ta bort dem från plåten & svalna helt på ett galler
  • Håll den kall och servera.

Med gjutjärnsgryta:

  • Under mognadsperioden kan du sätta ett galler på mitten av ugnen och placera en gjutjärnsgryta med lock ovanpå. Ha ugnshandskar redo.
  • Placera den heta gjutjärnsgrytan med ugnshandskar på ett ugnssäkert underlag och ta av locket. Skopa ner den upphöjda degen från korgen direkt i grytan och låt den spruckna toppen ligga kvar. Täck över det varma locket, sätt in i ugnen och grädda i 15 minuter (vid 230 °C). Ta sedan försiktigt bort locket, sänk ugnstemperaturen till 190 °C och grädda brödet i cirka 20 minuter tills det är krispigt brunt. Vänd försiktigt ut surdegsbrödet ur formen och låt det svalna helt på ett galler och servera.
Varumärken: Bake Affair
Produkttyper: Livsmedel, Bakmix
Kosttillskott kan inte ersätta en varierad och balanserad kost. Hålls borta från barn.
Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
Ingredienser
  • Vetemjöl
  • Roggenmehl
  • Dawa-mjöl
  • Roggensauerteig
  • Torr bagerijäst
  • Salt
  • Malt av korn
Näringsvärde
Näringsvärde per 100 g
Energi1377 / 329 kj / kcal
Fett1,2 g
  varav mättade fettsyror0,2 g
Kolhydrater68 g
  varav socker2,3 g
Kostfiber4,8 g
Protein11 g
Salt2,6 g

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Bake Affair DAWA-bröd

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder