Bake Affair DAWA-bröd, 762 g

En läcker höjdpunkt

99 kr

(130 kr / kg, inkl. 12% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 762 g

För närvarande inte tillgänglig Tyvärr har vi för närvarande ingen information om när den här produkten kommer att finnas tillgänglig igen. Klicka på knappen "Meddela oss när den är tillgänglig" nedan så informerar vi dig omedelbart när produkten är tillgänglig igen.

Egenskaper och fördelar

  • Bakmix för 1 kg bröd
  • Naturlig och vegansk
  • Med naturlig surdeg
  • UTAN socker UTAN socker
  • Vegansk Vegansk

Artikelnr.: XPI-BAF-13, Innehåll: 762 g, EAN: 9120101511005

Beskrivning

Denna bakmix förvandlas lätt till ett gott surdegsbröd. Det mörka dawa-mjölet är en riktig höjdpunkt, både visuellt och smakmässigt. Brödet är veganskt och helt fritt från socker och palmolja. Perfekt för en hemlagad godbit.

Färskvaror : 430 ml vatten.

Tips:

  • Bakpappret kan fuktas med vatten för att göra brödet ännu krispigare.
  • När det finns en brun färg i botten av brödet är brödet färdigt.

Förberedelse:

  • Öppna det färska locket, lägg bakmixen i en skål, tillsätt 430 ml ljummet vatten (se vattenlinjen i formen) och knåda degen för hand, med en matberedare eller med Thermomix i cirka 3 minuter.
  • Låt degen vila övertäckt i skålen i rumstemperatur (ca 24 °C) i ca 45-60 minuter.
  • Mjölera arbetsytan och, om det finns, en jäsningskorg.
  • Lägg degen på en mjölad arbetsyta och vik in den från kanterna till mitten med hjälp av en degkortsticka. Forma till en rund form och placera den med ändan neråt i jäsningskorgen eller på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Meniga degen lätt med mjöl och låt den mogna övertäckt på en varm plats (ca 24 °C) i ca 60 minuter.
  • 40 minuter innan vilotiden är slut, förvärm ugnen till 230 °C (över-/undervärme).
  • Ställ ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper eller på en brödbaksten.
  • Sätt in toppen av degen med en vass kniv eller ett vasst blad.
  • Viktigt: snitten måste vara tillräckligt djupa så att ångan lätt kan komma ut.
  • Här kan du släppa loss din kreativitet och skapa mönster!
  • Baka i 230 °C i 15 minuter, sänk sedan temperaturen till 190 °C och grädda färdigt igen i cirka 30 minuter.
  • Ta bort dem från plåten & svalna helt på ett galler
  • Håll den kall och servera.

Med gjutjärnsgryta:

  • Under mognadsperioden kan du sätta ett galler på mitten av ugnen och placera en gjutjärnsgryta med lock ovanpå. Ha ugnshandskar redo.
  • Placera den heta gjutjärnsgrytan med ugnshandskar på ett ugnssäkert underlag och ta av locket. Skopa ner den upphöjda degen från korgen direkt i grytan och låt den spruckna toppen ligga kvar. Täck över det varma locket, sätt in i ugnen och grädda i 15 minuter (vid 230 °C). Ta sedan försiktigt bort locket, sänk ugnstemperaturen till 190 °C och grädda brödet i cirka 20 minuter tills det är krispigt brunt. Vänd försiktigt ut surdegsbrödet ur formen och låt det svalna helt på ett galler och servera.
Varumärken: Bake Affair
Näringsformer: Vegansk
Egenskaper: UTAN socker, Fri från palmolja, Vegansk, Plastreducerad
Kosttillskott kan inte ersätta en varierad och balanserad kost. Hålls borta från barn.
Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
Ingredienser
  • Mjöl av vete
  • Rågmjöl
  • Dawa-mjöl
  • Surdeg av råg
  • Torr bagerijäst
  • Salt
  • Malt av korn
Näringsvärde
Näringsvärde per 100 g
Energiinnehåll / värmevärde1377 / 329 kj / kcal
Fett1,2 g
  varav mättade fettsyror0,2 g
Kolhydrater68 g
  varav Socker2,3 g
Protein11 g
Kostfiber4,8 g
Salt2,6 g

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Bake Affair DAWA-bröd

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder